הכנת כתב הגנה בבית משפט בירושלים

אם הוגש כנגדך כתב תביעה, זה הזמן להתכונן להכנת כתב הגנה, לצד אולי ניסיון לפנות לתובע מחוץ לכותלי בית המשפט, ע"מ לנסות להגיע איתו לפשרה, אשר תסיר את כתב בתביעה מעליך.

בכל אופן, כדאי להתחיל להתכונן להגשת כתב הגנה בצורה מקצועית.

האם כדאי להגיש כתב הגנה לבד? התשובה תלויה בשני גורמים עיקריים:

  1. הקושי המשפטי והניסוחי להתמודד עצמאית עם כתב התביעה.
  2. היכולת הכלכלית לשלם לעו"ד לכתיבת הכתב הגנה ו/או לייצוג בתיק.

כמו כן, אם ישנם סכומי קיזוז המגיעים לך, העוברים את הסכום אותו דורש ממך התובע בכתב התביעה, ניתן להגיש כתב תביעה שכנגד, ויש לשקול זאת במערך ההגנה ההתקפית.

  1. את החשיבות במהות ובניסוח של כתב ההגנה, כחלק מייצוג סנגורי, תיאר נכוחה השופט חיים כהן: "בעולם משפטי כשלנו, שכל ההליכים מתנהלים בו לפי סדרי דין נוקשים ובשפת המסתורין של החוק והפרוצדורה, זכותו הראשונית והיסודית של כל נאשם היא, או צריכה היא להיות, שיהא מיוצג ע"י מי שיודע רזי התורה ומדבר לשון סתר". על כן, על נתבע להיות מודע למורכבות ולקושי של הדיוט לענות על כל זכויותיו, ולהוות הגנה מקיפה וראויה לכתב תביעה.
  2. כל משרד קובע ומציעו את שכרו. משרד עו"ד יונתן לוי בירותי מעניק שירות עם יכולת תשלומים הוגן, שמלבד הצעת מחיר לשירות מלא לכל ההליכים באותו התיק, מאפשר תשלום רק לעריכת/ייצוג כתב ההגנה והדיון, או אף תשלום לפי שכר שעתי. לצורך מתן הצעת מחיר ממוקדת, כדאי לשלוח את כתב התביעה לעיון המשרד: צור קשר.
  1. הוראות החוק וטיפים לכתיבה עצמית של כתב הגנה:
    • הנתבע נדרש להגיש כתב הגנה בדרך כלל תוך 30 יום (עליו לבדוק זאת לפי ההליך או החלטה מסוימת של השופט), מיום המצאת כתב התביעה לנתבע. במידה והנתבע לא הגיש לבית משפט כתב הגנה במועד, מכוח תקנה 97 לתקנות סדר הדין האזרחי, רשאי לבקש התובע מבית המשפט ליתן פסק דין על יסוד כתב התביעה בלבד. אם זמנך דחוק, או שהמלאכה מרובה, פנה לתובע בבקשה לקבל ארכה, אפשרי גם בדעה כי בזמן זה תנסו להגיע לפשרה, ובאין הסכמה – בקש ארכה מבית המשפט.
    • בעולם המשפט קיימת הפרדה ברורה בין טענות משפטיות וטענות שבעובדה, ויש לכתוב אלו בפרקים נפרדים.
    • טענות מקדמיות שיש לבחון קיומן וטיעונם: התיישנות, היעדר יריבות, חוסר סמכות מקומית או עניינית, כתב תביעה שאינו מגלה עילה, חוסר כשרות משפטית להיתבע, מעשה בית דין בעילה זו (כאשר בית משפט כבר פסק והכריע בעניין), הסכם בוררות או גישור בין בעלי הדין.
    • בכתב ההגנה על הנתבע להתייחס לכל טענה שנטענה בכתב התביעה, ללא הכחשות כלליות, ודין שתיקה כהודיה. כאשר הנתבע אינו מתייחס לטענה מטענות התביעה, תיחשב שתיקתו זו, בעיני בית משפט, כהודאה (כלל זה אינו חל באשר לשיעור דמי נזק וסכום הפיצוי, הנחשבים למוכחשים מראש).
    • מומלץ לבחון ולענות לפי כל הזכויות המשפטיות העומדות לנתבע או המערערות את הבסיס המשפטי של התובע, אך לפי הכלל הנוהג, לא ניתן לטעון טענות עובדתיות חלופיות כנגד אותו בעל דין אלא כאשר העובדות כהווייתן אינן ידועות.
    • כאמור לעיל, אם יש לנתבע טענת קיזוז שעוברת את סכום התביעה, יש לבדוק אם כדאי להגיש, יחד עם כתב ההגנה, גם כתב תביעה שכנגד.
  1. אופן בחירת עו"ד לכתב הגנה:
    • מומלץ לבחור משרד עורך דין הקרוב למקום מגוריך, אלא אם כן הנך נגיש בפקס ומיילים, ויכול לעבוד על המסמכים מול העו"ד טלפונית.
    • כדאי לראות שהמשרד עו"ד פעיל ומספק באותו מחוז תביעות משפטיות בבתי המשפט השונים, ומספק שירות ליטיגציה מקיף בניהול תיק משפטי (ייעוץ לפני ובמהלך משפט, כתב הגנה, כתבי בי-דין, בקשות לצווי שונים וניסוח טענות).
    • כדאי לבדוק, במידת הצורך הכלכלי, אם המשרד עו"ד יכול להינתן רק לדיון מסוים, כגון: ביטול ואכיפה של הסכמים, בקשות לסעדים זמניים/הצהרתיים, צווי עשה/מניעה וכדומה.

ראה דף-מאמר: עורך דין מקצועי וזול – הילכו שניהם יחדיו?

 

תקציר ההליכים מעת הגשת כתב הגנה:

  1. דיון מקדמי: התיק ייקבע לדיון בפני שופט (ראוי שיהיה אחר מזה שידון בתיק בסופו של דבר) אשר ייקבע לצדדים מועד לדיון מקדמי בתיק. בדיון זה יבקש השופט לקדם את התיק מבחינה טכנית ואף לנסות ולהביא את הצדדים להתפשר. היה ולא הסכימו הצדדים להתפשר, יקבע בית המשפט את התיק לדיון הוכחות. ההליכים המקדמיים בתיק יהיו בדרך כלל גילוי מסמכים ותשובות לשאלון.
  2. דיון ההוכחות הינו הדיון בו ייחקרו הצדדים על טענותיהם ותצהיריהם.
  • הסיכומים בתיק.
  1. ההכרעה בתיק ע"י השופט, אך ברוך ה', ברוב התביעות בצדדים מגיעים לפשרה טרם מתן פס"ד.
  2. זכות ערעור: לאחר קבלת פסק הדין עומדת לצד המפסיד זכות להגיש ערעור על החלטת בית המשפט. במרבית המקרים ניתן להגיש כתב ערעור עד 45 יום ממועד מתן פסק הדין.

 

כניסות: 26259
קטגוריה: ייצוג בבית משפט עידכון אחרון ב-שני, 04 יוני 2018 נכתב על ידי מנהל אתר הדפסה דואל

המשך לדפים ומאמרים עיקריים באתר (לחץ על הכותרת לכניסה לדף):

על המשרד:

המשרד מנוהל ע"י יונתן לוי בירותי, עורך דין ושמאי מקרקעין, נושא תואר שני במנהל ציבורי וביקורת פנים, בעל ניסיון בפרקטיקה המשפטית ובשמאות מקרקעין, עבד כשכיר בייעוץ משפטי במשרד ציבורי ובמשרדים פרטיים בתחום הדין האזרחי ומקרקעין. השקפת העולם של המשרד, תואמת וכפופה לכללי התורה והצדק: "דַּבְּרוּ אֱמֶת, אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ אֱמֶת וּמִשְׁפַּט שָׁלוֹם, שִׁפְטוּ בְּשַׁעֲרֵיכֶם" (זכריה ח') ומתן שירות אדיב.
האתר נועד לסייע בידכם להכיר את המשרד ותחומי עיסוקו. באמצעותו תוכלו לקבל מושג והסבר ראשוני על מכשולים משפטיים שנקרים בהתנהלות היומיומית של כל אדם, וכן על מקרי עוולה חריגים ונושאים חברתיים ציבוריים, לצד מאמרים וספרות במשפט העברי (לתנאי זכויות היוצרים והעתקה – לחץ כאן). בהתאם לעמדת וועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, ובהתאם למהות המענה שאפשר להגיש לגולש במסגרת האתר, אין באמור לעיל ובאתר זהמשום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי או תחליף לכך; כמו כן התוכן באתר לא מתיימר להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני, ויש לקחת בחשבון שמידע משפטי מטבעו מתיישן. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת באחריותו המלאה ועל דעת עצמו בלבד.

 

דרכי יצירת קשר עם עורך-הדין יונתן לוי בירותי:

טלפון: 052-8081155
דוא"ל: lawyeryb@gmail.com
פנייה מקוונת באתר: לחץ כאן
פקס: 15325712262
המשרד ממוקם במרכז העיר בירושלים.